WORKSHOPS




 

14642128 1085597028205071 5449334703278467582 n

 

★ "NO STRESS,RELAX!" ★


Theorie:
Tijdens deze workshop leer je hoe ons stressmechanisme werkt, welke vormen van stress er zijn en hoe het ons lichaam en
onze geest beïnvloedt, maar ook hoe je zelf je stress mechanisme positief kunt beïnvloeden! 
En vooral: geen gejaagdheid meer, maar rust in het moment.

 

Praktijk:
Ga helemaal relaxed naar huis, na een mindfulness yoga sessie, waarbij we ons stress mechanisme even helemaal plat leggen. ;)

 

Ervaar wat mindfulness yoga jou kan brengen. En ook wanneer je nog nooit eerder yoga gedaan hebt, kun je hier aan mee doen! 
(Natuurlijk krijg je ook handige en concrete tips mee die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.)

Om de dag compleet te maken wordt er een gezonde #organic lunch verzorgd, van de meest eerlijke en pure
producten, waar je je lichaam helemaal mee in de watten legt!

Datum: Zondag 15 oktober
Tijd: 11:30 - 14:30 uur

Workshop inclusief lunch 
Tarief: 32,50 pp

Klik hier om het evenement te bekijken en je aan te melden.
Of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.







Workshop Soda maken

★ ZELF GEZONDE FRISDRANK MAKEN ★


Een gezonde drank met prik kan dat? Ja, dat kan! Want wist je dat bepaalde gisten en bacteriën suiker omzetten naar koolzuur?
Dit noemen we een fermentatieproces.
En bij dit proces komt niet alleen koolzuur vrij, maar worden ook nog eens gezonde gisten, bacteriën en vitaminen geproduceerd.
Onze voorouders maakten veel in.
Denk maar eens aan augurken, zuurkool, zilveruitjes etc. De gisten en bacteriën hielden de dranken en groenten goed.
Maar ook hielden ze de darmen van onze voorouders gezond.

Tegenwoordig moet alles sneller en worden groenten zuur gemaakt met azijn en wordt aan frisdrank de koolzuur gewoon toegevoegd.
Dit heeft dus als nadeel dat je de gezonde processen mist én dat in het geval van de frisdrank de suikers niet worden omgezet en dus niet worden verminderd.

Je kunt op twee manieren gefermenteerde frisdranken maken.
Of met een cultuur zoals Kefir, kombucha of Jun die je voedt met suiker. Of met een wilde fermentatie.
In deze laatste categorie valt bijvoorbeeld gemberbier. Je maakt een starter van gember en suiker en voegt die nadat deze actief genoeg is, toe aan een aftreksel.
De bacteriën en gisten doen de rest.


Wil je meer over deze processen weten?
Kom dan naar de workshop "Zelf gezonde frisdrank maken".
We gaan kijken naar de achtergrond van deze methoden, de voordelen (en nadelen) en hoe je deze dranken echt lekker kunt maken.
En natuurlijk direct zelf aan de slag!

Deze workshop wordt gegeven door Anne-Kee Deelen van Keetjes Catering die voor Buitenplaats de Plantage de Kefir en Kombucha verzorgt.

Datum: Donderdag 26 oktober

Tijd: 20:00 – 21:30 uur

Workshop inclusief koffie of thee, kefir, kombucha, gemberbier en je eigen project om mee naar huis te nemen
Tarief: 24,- pp
Aanmelden: Stuur een mail ovv "Workshop frisdrank maken" naar buitenplaatsdeplantage @ gmail.com







Chaga Workshop Buitenplaats Plantage

★ CHAGA; DE KONING VAN DE SUPERFOODS ★



Chaga is een zwam die meestal groeit op berken in de wat koudere gebieden en in de buurt van water.
In Nederland kom je ze heel soms tegen, maar in Finland, Rusland en het noorden van China en Canada komen ze veelvuldig voor.
Het waren met namen de Russen in Siberië die de geheimen van deze zwam kenden.
Het wordt daar gezien als een onmisbaar medicijn en vaak staat er wel een pannetje op de kachel met deze zwam erin.
Vanuit de overlevering worden tal van kwalen beschreven waar chaga goed voor is.
Het staat o.a. te boek als antioxidant, ontgiftend, ontstekingsremmend, antiviraal en antiparasitair.

In deze workshop gaan we in op de eigenschappen van Chaga, hoe het groeit en waar het goed voor is.
Daarnaast leer je hoe je Chaga kunt verwerken in bijvoorbeeld thee en tinctuur.

Deze workshop wordt gegeven door Anne-Kee Deelen van Keetjes Catering die voor Buitenplaats de Plantage de Chagathee verzorgt.

 

Datum: Donderdag 23 november

Tijd: 20:00 – 21:30 uur

Workshop inclusief een heerlijke kop Chagathee en koffie of thee 
Tarief: 24,- pp
Aanmelden: Stuur een mail ovv "Workshop Chaga" naar buitenplaatsdeplantage @ gmail.com